Logo

Vækstmidler: hvad er det og hvad skal jeg bruge det til?

22. september 2021

Vækstmidler kan sætte skub i forretningen og den digitale udvikling. Vi hjælper dig gerne med at finde hoved og hale i de forskellige muligheder, der kan understøtte og booste jeres digitale fremgang. I denne artikel kan du få lidt mere generel viden om, hvad du kan bruge vækstmidler til og hvordan du gør. 

Hvad er vækstmidler? Hvad er en SMV:Pulje?

Vækstmidler og diverse SMV:Puljer er til for at hjælpe små og mellemstore virksomheder i Danmark med digitalisering og digitale projekter. Det skal hjælpe dig med at sætte skub i udviklingen i din forretning, samt danne grobund for fremtidig vækst. Det kan man gøre med flere forskellige digitale initiativer.

Harald
Harald Tokerød
CEO & Partner
Tokerød Plus er godkendte rådgivere på SMV:Pro og SMV:Digital. Skal vi hjælpe dig?
Lad os tage en tage en uforpligtende snak om dine muligheder.
Kontakt mig på 
+45 26 84 20 46.
Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Hvad kan jeg søge vækstmidler til?

Helt overordnet set kan du søge vækstmidler til projekter, der omhandler digitalisering. Det afhænger dog af puljen, du søger i - og så er det samtidig en vigtig pointe, at der et konkret, forretningsmæssigt formål med dit projekt. Det er vigtigt at pointere, at midlerne, som udgangspunkt, ikke må bruges til eksekvering. De skal bruges til strategisk rådgivning, hvor du, sammen med udbyderen, lægger en plan for, hvordan I kan skabe vækst i virksomheden.
Det kunne f.eks. være:

  • Udarbejdelse af digital strategi og handlingsplan for digitaliseringen.
  • Workshops om digitalisering af virksomheden (med ledelsen og nøglemedarbejdere)
  • Investering i IT-systemer og platforme for effektivisering af arbejdsprocesser.
  • Udarbejdelse af handlingsplan for optimering af interne processer.
  • Handlingsplan for en fremtidssikring af virksomhedens vækst gennem digitalisering.
  • Konceptudvikling af projekt inkl. konkret prototype på produktet.
  • At analysere virksomheden og medarbejdernes kompetencer ift. digitale projekter eller ønsker om digitalisering.

Hvordan søger jeg vækstmidler til mit projekt?

Processen afhænger af, hvilken pulje, du skal søge. Nedenstående er derfor kun en generel oversigt over processens forløb. Du kan få mere specifik viden om SMV:Digital og SMV:Pro længere nede på siden. Nedenstående oversigt viser "en typisk proces", når du skal søge vækstmidler til dit projekt:

vækstmidler proces

Det skal du huske, når du søger vækstmidler…

Hver pulje har særskilte regler og vilkår, men nedenstående råd kan være givende at forholde sig til, uanset puljen:

  1. Vær forberedt og lav din research på forhånd.
  2. Sæt god tid af til at søge, da nogle puljer kører efter først til mølle-princippet – som f.eks. SMV:Digital. Her skal man være logget ind med virksomhedens NemID. Det skal være en tegningsberettiget, der er logget ind. Med andre ord, skal det være en person, der kan handle og indgå aftaler på vegne af selskabet.

Har du brug for hjælp til at søge vækstmidler eller finde den rette SMV:pulje? 

Tokerød Plus er godkendte rådgivere på SMV:Pro og SMV:Digital

Du kan få tilskud til digitale projekter og digitalisering generelt. Nedenfor kan du læse mere om de specifikke puljer vi rådgiver i og kan hjælpe med.

SMV:Digital

Hvad er SMV:Digital?

SMV:Digital er en pulje til små og mellemstore virksomheder, der ønsker at gennemgå en digital transformation med økonomisk støtte og ekspertrådgivning. Læs mere om puljen.

Hvem kan søge SMV:Digital?

SMV:Digital er en tilskudsordning, der er målrettet små og mellemstore virksomheder. Der er et generelt krav om medfinansiering i form af 50% kontant betaling, egne afholdte timer eller et mix af disse. Puljerne har forskellige størrelse og her gælder særskilte krav for de virksomheder, som søger.

Hvor meget kan jeg søge i tilskud?

Man kan søge hhv. 25.000kr, 100.000kr og 250.000kr, men særskilte regler gælder for hver pulje. I alle puljer gælder der dog et krav om medfinansiering i form.

Hvordan ansøger jeg?

Når du søger en SMV:Digital pulje, lukkes du ind i et ansøgningsmodul i en kø-rækkefølge, da puljerne fordeles efter først-til-mølle princippet. Når du er logget ind med Nem-ID, har du 30min til at udfylde og indsende din ansøgning. Se ansøgningsguiden.

Det er en stor fordel at have udfyldt skabelonen inden, så det er lige til at gå til.

SMV:Pro

Hvad er SMV:Pro?

Smv:Pro er en pulje til små og mellemstore virksomheder, som søger hjælp til at igangsætte digitale initiativer med professionel assistance. Læs mere på: www.smvpro.dk.

Hvem kan søge SMV:Pro?

Små og mellemstore virksomheder kan søge smv:pro puljen til digitalisering og digitale projekter, dog er det et krav, at virksomheden har minimum 3 årsværker.

Hvor meget kan jeg søge i tilskud?

Du kan få 50% i tilskud til privat rådgivning, og søge helt op til 100.000 kr. Så hvis du f.eks. lægger 50.000 kr., kan du få 50.000 kr. i tilskud.

del din nye viden:

Facebook
Linkedin
Twitter

RELATERET CONTENT

CASES & BLOGINDLÆG

Vækstmidler: hvad er det og hvad skal jeg bruge det til?

22. september 2021
Vækstmidler kan sætte skub i forretningen og den digitale udvikling. Vi hjælper dig gerne med at finde hoved og hale i de forskellige muligheder, der […]

Digital kommunikation - sådan gør du

18. august 2021
I den digitale verden er der plads til alle. Eller er der? Det korte svar er ja, men det lange svar er nej. For selvom […]
1 2 3 9

Tokerød Plus A/S

Egebæksvej 2
5000 Odense C
CVR: 38323806
Tlf: 71992954
Privatlivs- og cookiepolitik

Skal vi starte dialogen?

Vi starter gerne dialogen – vi skal bare bruge dit navn og telefonnummer. Vi lover at ringe til dig, så vi sammen kan tage en snak om hvorvidt, vi kan hjælpe med at understøtte din forretning i et partnerskab.