Logo

Vækstmidler: hvad er det og hvad skal jeg bruge det til?

22. september 2021

Vækstmidler kan sætte skub i forretningen og den digitale udvikling. Vi hjælper dig gerne med at finde hoved og hale i de forskellige muligheder, der kan understøtte og booste jeres digitale fremgang. I denne artikel kan du få lidt mere generel viden om, hvad du kan bruge vækstmidler til og hvordan du gør. 

Hvad er vækstmidler? Hvad er en SMV:Pulje?

Vækstmidler og diverse SMV:Puljer er til for at hjælpe små og mellemstore virksomheder i Danmark med digitalisering og digitale projekter. Det skal hjælpe dig med at sætte skub i udviklingen i din forretning, samt danne grobund for fremtidig vækst. Det kan man gøre med flere forskellige digitale initiativer.

Harald
Harald Tokerød
CEO & Partner
Tokerød Plus er godkendte rådgivere på SMV:Pro og SMV:digital. Skal vi hjælpe dig?
Lad os tage en tage en uforpligtende snak om dine muligheder.
Kontakt mig på 
+45 26 84 20 46
Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Hvad kan jeg søge vækstmidler til?

Hvad du kan søge vækstmidler til afhænger lidt af puljen, men helt overordnet kan man sige, at projekter, der omdrejer digitalisering kan retfærdiggøres. Der skal dog være et konkret forretningsmæssigt formål med projektet. Det er dog vigtigt at pointere, at midlerne som udgangspunkt ikke må bruges til eksekvering. De skal bruges til strategisk rådgivning, hvor du sammen med udbyderen lægger en plan for, hvordan I kan skabe vækst i virksomheden.

Det kunne f.eks. være:

  • Udarbejdelse af digital strategi og handlingsplan for digitaliseringen.
  • Workshops om digitalisering af virksomheden (med ledelsen og nøglemedarbejdere)
  • Investering i IT systemer og platforme for effektivisering af arbejdsprocesser.
  • Udarbejdelse af handlingsplan for optimering af interne processer.
  • Handlingsplan for en fremtidssikring af virksomhedens vækst gennem digitalisering.
  • Konceptudvikling af projekt, inkl. konkret prototype på produktet.
  • Analysere virksomheden og medarbejdernes kompetencer i forhold til digitale projekter eller ønsker om digitalisering.

Hvordan søger jeg vækstmidler til mit projekt?

Processen afhænger meget af, hvilken pulje du skal søge. Derfor er nedenstående kun en generel oversigt for processens forløb. Få mere specifik viden om hhv. SMV:Digital og SMV:Pro længere nede. En typisk proces, når du skal søge vækstmidler til dit projekt:

vækstmidler proces

Det skal du huske, når du søger vækstmidler…

Der er særskilte regler og vilkår for hver pulje, men der er alligevel lidt generelle huskeregler, som kan være givtige at huske på.

  1. Vær forberedt og lav din research på forhånd.
  2. Sæt god tid af til at søge, da nogle puljer kører efter først-til-mølle princippet, f.eks. SMV:Digital. Her skal man være logget ind med virksomhedens NemID. Det skal være en tegningsberettiget, der skal logger ind. Det vil sige en person, der kan handle på vegne af selskabet og binde selskabet til de aftaler, der indgås.

Brug for hjælp til at søge vækstmidler eller finde den rette SMV:pulje? 

Tokerød Plus er godkendte rådgivere på SMV:Pro og SMV:Digital

Du kan få tilskud til digitale projekter og digitalisering generelt. Nedenfor kan du læse mere om de specifikke puljer vi rådgiver i og kan hjælpe med.

SMV:Digital

Hvad er SMV:Digital?

Smv:Digital er en pulje til små og mellemstore virksomheder, der ønsker at gennemgå en digital transformation med økonomisk støtte og ekspertrådgivning. Læs mere om puljen.

Hvem kan søge SMV:digital?

SMV:Digital er en tilskudsordning målrettet små og mellemstore virksomheder. Der er et generelt krav om medfinansiering i form af 50% kontant betaling, egne afholdte timer eller et mix af disse. Puljerne har forskellige størrelse og her gælder særskilte krav for de virksomheder, som søger.

Hvor meget kan jeg søge i tilskud?

Man kan søge hhv. 25.000kr, 100.000kr og 250.000kr, men særskilte regler gælder for hver pulje. I alle puljer gælder der dog et krav om medfinansiering i form.

Hvordan ansøger jeg?

Når du søger en SMV:Digital pulje, lukkes du ind i et ansøgningsmodul i en kø-rækkefølge, da puljerne fordeles efter først-til-mølle princippet. Når du er logget ind med Nem-ID, har du 30min til at udfylde og indsende din ansøgning. Se ansøgningsguiden.

Det er en stor fordel at have udfyldt skabelonen inden, så det er lige til at gå til.

SMV:Pro

Hvad er SMV:Pro?

Smv:Pro er en pulje til små og mellemstore virksomheder, som søger hjælp til at igangsætte digitale initiativer med professionel assistance. Læs mere på: www.smvpro.dk.

Hvem kan søge SMV:Pro?

Små og mellemstore virksomheder kan søge smv:pro puljen til digitalisering og digitale projekter, dog er det et krav, at virksomheden har minimum 3 årsværker.

Hvor meget kan jeg søge i tilskud?

Du kan få 50% i tilskud til privat rådgivning, og søge helt op til 100.000 kr. Så hvis du f.eks. lægger 50.000 kr., kan du få 50.000 kr. i tilskud.

del din nye viden:

RELATERET CONTENT

CASES & BLOGINDLÆG

Vækstmidler: hvad er det og hvad skal jeg bruge det til?

22. september 2021
Vækstmidler kan sætte skub i forretningen og den digitale udvikling. Vi hjælper dig gerne med at finde hoved og hale i de forskellige muligheder, der […]

Digital kommunikation - sådan gør du

18. august 2021
I den digitale verden er der plads til alle. Eller er der? Det korte svar er ja, men det lange svar er nej. For selvom […]
1 2 3 9

Tokerød Plus A/S

Egebæksvej 2
5000 Odense C
CVR: 38323806
Tlf: 71992954
Privatlivs- og cookiepolitik

Skal Vi Starte Dialogen?

Vi starter gerne dialogen – vi skal bare bruge dit navn og telefonnummer. Så lover vi at ringe til dig, så vi sammen kan tage en snak om hvorvidt vi kan hjælpe med at understøtte din forretning i et partnerskab.

Følg os på