Logo

Sådan opnår du succes med din e-mail marketing-strategi

19. februar 2021

Er du ved at være hooked på e-mail marketing, og vil du gerne vide mere om, hvordan du kommer i gang og samtidig opnår succes? Så læs med her!

E-mail marketing er et markedsføringsværktøj, som går hånd i hånd med content marketing. Det er en effektiv kanal til at konvertere leads om til kunder. Det er vigtigt at følge lovgivningen og få tilladelse til at sende e-mails til din målgruppe, men dette er blot første skridt på vejen. Det er de e-mails, du sender efter tilladelsen, der skal skabe værdi. Vi vil i dette blogindlæg give vores bud på en succesfuld e-mail marketing strategi.

Først og fremmest skal du definere din målsætning. Spørgsmålet lyder i virkeligheden på, hvorvidt der skal bruges e-mail marketing, og hvis der skal, hvad er så formålet med det? Kernen til at skabe en god e-mail marketing strategi er at fatslægge hvorfor det skal implementeres. Der skal være et formål med indsatsen for at få succes med det. Nogle af grundene til at implementere e-mail marketing som et led i jeres marketingstrategi kunne fx være:

  • At uddanne kunder og/eller samarbejdspartnere til at blive bedre til at bruge jeres produkter eller service
  • At opbygge tillid og en tæt relation, der sørger for at i er kundernes top of mind, når de har et behov, der skal dækkes

Med en fastlagt målsætning bliver det meget nemmere at identificere målgruppen. Når det er gjort, handler det om at finde den gode balance mellem information og salg, således at de e-mails der sendes ud, er værdiskabende for kunden. Det er vigtigt hele tiden at tage højde for, hvorhenne i processen kunden befinder sig.

Det kan du læse mere om i vores blogindlæg her: Den digitale kunderejse step by step

En god tommelfingerregel er at lade din e-mails bestå af 90% relevant og ikke mindst værdifuldt indhold - og kun 10% salg. Ved at læne dig op ad dette undgår du at skræmme dine leads væk, før du har fået skabt en relation til dem, og de har fået en ærlig chance for at lære dig og din virksomhed at kende. Det betyder ikke, at du ikke må informere om, hvad din virksomhed kan tilbyde, men det skal være på en sober måde, der motiverer kunden til at ville vide mere.

Selvom du har en lang mailliste, er det nemlig langt fra ensbetydende med, at dine e-mails bliver åbnet. MailChimps seneste rapport viser, at den gennemsnitlige åbningsrate for nyhedsbreve ligger på 21,33%. Du kan se tallene for specifikke brancher her. Der er flere forskellige elementer, der kan spille ind i dette. Men for at få den potentielle kunde til at åbne dine nyhedsbreve er her vores bud på, hvad du bør kigge nærmere på:

  • Fængende emnelinjer er altafgørende, og er dem der skal fange modtagerens interesse. Det kunne fx være: ”Lær alt om…”, ”5 nemme trin til…”, ”Få det bedste ud af…”
  • Personliggør dine e-mails. Dette kan du blandt andet gøre ved at inkludere modtagerens navn i e-mailen og have en personlig "tone of voice"
  • A/B eller splittest dine forskellige e-mails. Dette kan nemt gøres ved brug af MailChimp

Du kan læse mere om MailChimp i vores blogindlæg her: 6 grunde til at bruge MailChimp

Næste skridt er at definere, hvad der skal ske, når modtageren har åbnet din e-mail. Hvilken handling vil du gerne have, at modtageren skal foretage? Det er essentielt at stille dette spørgsmål for at kunne optimere din e-mailstrategi og lede dine leads i den rigtige retning. Nogle af de call to action-knapper der kunne være relevante at motivere modtageren til at interagere med, kunne fx være:

  • Blogindlæg
  • Link til E-bog
  • Gode tilbud

Nu hvor du har fastlagt, hvorvidt din virksomhed skal benytte sig af e-mail marketing eller ej, er det selvfølgelig vigtigt at få spredt budskabet om, hvordan potentielle kunder kan tilmelde sig jeres nyhedsbrev, og hvad de vil få ud af det. Det kan fx være en rabatkode, en freebie, adgang til produkter eller service før alle andre. Det er vigtigt at have in mente, at det skal skabe værdi for kunden at være på din mailliste.

Du kan sprede budskabet om dit nyhedsbrev på mange måder. Her er virksomhedens egen hjemmeside vigtig at få i spil, og det kan let gøres med en pop-up formular. Det anses som værende en af de bedste måder at anskaffe flere e-mailadresser til sin mailliste, da det typisk er personer, der allerede har en interesse i virksomheden, som besøger hjemmesiden. Husk her at informere om fordelene ved at tilmelde sig nyhedsbrevet.

Det er også en god idé at bringe dine sociale medieplatforme i spil. Her er det en oplagt mulighed at indsætte tilmeldingsformularen i din biografi og efterfølgende dele fordelene ved det i dine posts og stories. Det vil også være fordelagtigt at køre en leadgenererende kampagne på Facebook. Vælg den potentielle målgruppe du identificerede tidligere i forløbet og led dem via kampagnen direkte ind på tilmeldingsblanketten.

Læs vores blogindlæg om dette her: Betalt annoncering

Vores sidste råd er, at inden du begynder at indsamle e-mailadresser, skal du have opsat et flot velkomstflow. Det vil tydeliggøre for den potentielle kunde, hvorfor de tilmeldte sig i første omgang, hvad du og din virksomhed kan tilbyde og samtidig hjælper det til at opbygge en relation og tillid. Du kan med fordel segmentere dine maillister og sætte dig ind i de nyligt tilmeldtes adfærd. Det vil hjælpe dig med at tilpasse dit content og gøre det værdifuldt.

Jeg vil gerne høre mere om mine muligheder med e-mail marketing! 

Hvis du har brug for afklaring af behov og muligheder, står vi altid klar til en uforpligtende snak om vores løsninger.

del din nye viden:

Facebook
Linkedin
Twitter

RELATERET CONTENT

CASES & BLOGINDLÆG

Vækstmidler: hvad er det og hvad skal jeg bruge det til?

22. september 2021
Vækstmidler kan sætte skub i forretningen og den digitale udvikling. Vi hjælper dig gerne med at finde hoved og hale i de forskellige muligheder, der […]

Digital kommunikation - sådan gør du

18. august 2021
I den digitale verden er der plads til alle. Eller er der? Det korte svar er ja, men det lange svar er nej. For selvom […]
1 2 3 9

Tokerød Plus A/S

Egebæksvej 2
5000 Odense C
CVR: 38323806
Tlf: 71992954
Privatlivs- og cookiepolitik

Skal vi starte dialogen?

Vi starter gerne dialogen – vi skal bare bruge dit navn og telefonnummer. Vi lover at ringe til dig, så vi sammen kan tage en snak om hvorvidt, vi kan hjælpe med at understøtte din forretning i et partnerskab.