Logo

Kreatørstudie: Har du styr på din SoMe planlægning?

26. februar 2021

Der findes en masse forskellige programmer og løsninger, der lader dig oprette og planlægge opslag på de sociale medier. Men Facebook og Instagram har også deres eget planlægningsværktøj, Kreatørstudie. 

Tiden går, klokken slår og pludselig er dagen gået, og du har ikke nået dagens posts på de sociale medier. Desværre er det tit sådan, at virksomheder, store som små, nedprioriterer deres Facebook- og Instagram-aktivitet. Typisk nedprioriteres content (så som posts på sociale medier) fordi det føles som en uoverskuelig opgave at komme i gang med og lave en plan for.

Men faktisk kan denne opgave sagtens laves overskuelig og kontinuerlig. Blandt andet med værktøjet Kreatørstudie, som vi fortæller mere om længere nede. Her vil vi give dig et forslag til et gratis og brugbart værktøj, som hjælper dig til at planlægge din content på længere sigt. 

Google Slides

For at opnå den største den største effekt af værktøjet, er vores forslag at udarbejde en contentplan med storytelling og lækre billeder. Vores contentplaner indeholder typisk opslag som lægges op på tværs af de sociale medier 2-3 uger frem. Her benytter vi os af noget så simpelt som Google Slides, da dette giver en overskuelig, nem adgang til contentplanen. Her kan du også give andre adgang og dermed opnå flere idéer, brugbare kommentarer og få hjælp til at rette tekster til.

Denne plan skal nødvendigvis ikke være fast. Den må gerne være fleksibel, hvis der pludselig skulle opstå et andet relevant opslag. Værktøjet giver også mulighed for at gemme opslag som kladde, så opslaget ikke lægges op eller slettes, men gemmes på eget medie.

Kreatørstudie - Den bedste kollega på markedet

Facebook Business Kreatørstudie bliver din nye bedste kollega, når du skal planlægge din contentplan til de sociale medier og automatisere den. Derudover kan du også bruge værktøjet til at opnå indblik og administrerer din Facebook- og Instagram-data. Dog anbefaler vi, at der bruges andre og mere præcise værktøjer for at få helt tjek på dine data fra organiske opslag.

Nu er du i gang

Når du har contentplanen klar, benytter du dette link https://business.facebook.com/creatorstudio/, og nu er du i gang på Kreatørstudie. Her finder du de Facebook/Instagram-sider, som du administrerer og har adgang til. Har du ansvaret for flere virksomheder, er det vigtigt, at du i venstre hjørne vælger den korrekte side, til din pågældende contentplan. Derudover skifter du mellem Facebook og Instagram øverst i midten. 

Efter valg af medie og opslag fra contentplanen trykker du på “Opret opslag”, og så er du klar til at planlægge dit første post. 

  • Facebook: Tilføj billede eller video, indsæt tekst og planlæg opslaget
  • På Instagram: Tilføj billede eller video, indsæt tekst og hashtags og til sidst planlæg opslaget

Efter du har oprettet og planlagt dine opslag, kan disse stadig redigeres og planlægges om. Det giver dig den fleksibilitet, der er brug for ved content på de sociale medier. Et godt eksempel er Coronatiden; ingen virksomheder kunne have forudset det. Det vendte op og ned på vores måde at arbejde på, og derfor skulle det også være muligt at omarrangere posts og tilføje nye, så man ikke ramte ved siden af med sin marketing. 

Bonus anbefaling:

Når du bruger Kreatørstudie har du desværre ikke samme muligheder for emojis, som du har ved oprettelse af opslag direkte på Facebook eller Instagram. Derfor vil vi gerne give en til http://getemoji.com. Her kan du scrolle gennem alle emojies både til iPhone og Android. Siden har også en søgefunktion, som giver dig mulighed for at søge efter en bestemt emoji. Og så er det endda gratis!

NB: Kreatørstudie fungerer desværre kun til Facebook og Instagram. Det er derfor ikke muligt planlægge og offentliggøre opslag til LinkedIn, Pinterest eller lignende.

Kunne du tænke dig ekstern konsultation omkring din virksomheds brug af sociale medier, strategier og planlægning, så kan du kontakte os her og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for netop dig og din virksomhed.

del din nye viden:

Facebook
Linkedin
Twitter

RELATERET CONTENT

CASES & BLOGINDLÆG

Vækstmidler: hvad er det og hvad skal jeg bruge det til?

22. september 2021
Vækstmidler kan sætte skub i forretningen og den digitale udvikling. Vi hjælper dig gerne med at finde hoved og hale i de forskellige muligheder, der […]

Digital kommunikation - sådan gør du

18. august 2021
I den digitale verden er der plads til alle. Eller er der? Det korte svar er ja, men det lange svar er nej. For selvom […]
1 2 3 9

Tokerød Plus A/S

Egebæksvej 2
5000 Odense C
CVR: 38323806
Tlf: 71992954
Privatlivs- og cookiepolitik

Skal vi starte dialogen?

Vi starter gerne dialogen – vi skal bare bruge dit navn og telefonnummer. Vi lover at ringe til dig, så vi sammen kan tage en snak om hvorvidt, vi kan hjælpe med at understøtte din forretning i et partnerskab.