Logo

Hvad er marketing automation?

17. maj 2021

Hvad er marketing automation? Og hvad indebærer det? I denne artikel gennemgår vi automatisering, og hvorfor det giver mening at bruge det i din markedsføring.

Hvad er marketing automation?

Marketing automation er helt konkret automatiseringen af marketingtiltag.

Teknologien bruges til at automatisere tidskrævende og gentagende marketingprocesser. Du har måske hørt det i forbindelse med inbound marketing, hvor man skal pleje sine leads med målrettet indhold på det rette tidspunkt og kontekst. Det er denne proces, der optimeres og automatiseres via marketing automation.

Hvis du ikke er helt skarp på inbound eller content marketing, kan du med fordel læse vores artikel om content marketing, hvor vi guider dig igennem et univers af organisk markedsføring.

Det kan marketing automation hjælpe med. Softwaren bruger nemlig demografisk data og cookie-baseret sporing til at følge brugernes adfærd, så du kan målrette relevant indhold til din målgruppe. Det vigtigste ved automatisering er at påvirke brugeren i det rette øjeblik, nemlig i købsprocessen. Det rette indhold kan ofte give det sidste og afgørende skub, der skal til før brugeren handler.

Eksempler marketing automation værktøjer

  • HubSpot Marketing Hub
  • ActiveCampaign 
  • MailChimp (e-mail automation)
  • Zapier som bl.a. kan flytte leads fra f.eks. betalt annoncering på Fb direkte over til Mailchimp eller andre mailplatforme

Hvordan fungerer det?

Det kræver adgang til data, da processerne automatiseres på baggrund af data. Disse data inkluderer hvor målgruppen er i beslutningsprocessen, interesser, job, geografi, tidligere køb og adfærd mv. Ved at bruge denne indsigt kan du ramme målgruppen på det rette tidspunkt og derudover leve op til både behov og forventning.

Hvorfor skal jeg bruge marketing automation?

Marketing automation er din vej til en nemmere arbejdsdag og mere kvalificerede leads. Din målgruppe søger information, når de skal bruge den, og forventer konkrete løsninger. Hvis du kan tale ind i dette og leverer indhold, der taler direkte til målgruppen (altså personaliseret/tilpasset kommunikation), så kan du lede dine leads videre ned i salgstragten.

Hovedformålet for jer som virksomhed er at indsamle data og bruge det til at optimere jeres kommunikation til- og med målgruppen. Her bliver marketing automation relevant, fordi processerne bliver automatiserede med det formål at ramme brugeren med personaliseret og kontekstafhængigt indhold.

Fordelene er bl.a.:

  • Du kan spare tid på gentagne og tidskrævende processer pga. automatisering.
  • Du kan håndtere flere leads og pleje kvalificerede leads, så de kan konverteres nemmere.
  • Brugerrejsen bliver mere personlig, fordi den i højere grad er datadrevet.
  • Du kan skabe loyalitet hos eksisterende kunder og nye kunder, der på sigt vil styrke virksomhedens image og dermed øge brandværdien.
  • Det kan altså lede til øget vækst og flere kvalificerede leads. 

Skal vi hjælpe med den tekniske opsætning? Eller måske du har brug for sparring ift. valg af værktøj? Kontakt os for en uforpligtende samtale.

del din nye viden:

Facebook
Linkedin
Twitter

RELATERET CONTENT

CASES & BLOGINDLÆG

Vækstmidler: hvad er det og hvad skal jeg bruge det til?

22. september 2021
Vækstmidler kan sætte skub i forretningen og den digitale udvikling. Vi hjælper dig gerne med at finde hoved og hale i de forskellige muligheder, der […]

Digital kommunikation - sådan gør du

18. august 2021
I den digitale verden er der plads til alle. Eller er der? Det korte svar er ja, men det lange svar er nej. For selvom […]
1 2 3 9

Tokerød Plus A/S

Egebæksvej 2
5000 Odense C
CVR: 38323806
Tlf: 71992954
Privatlivs- og cookiepolitik

Skal vi starte dialogen?

Vi starter gerne dialogen – vi skal bare bruge dit navn og telefonnummer. Vi lover at ringe til dig, så vi sammen kan tage en snak om hvorvidt, vi kan hjælpe med at understøtte din forretning i et partnerskab.