Logo

Hvad er content marketing?

10. april 2021

Content marketing kan være en tidskrævende proces, men det kan skabe stor værdi for din virksomhed, bl.a. i form af øget brandværdi, genkendelighed og troværdighed. Men hvad er content marketing? Og hvordan kan man udnytte det strategisk?

Hvad er content marketing?

Content marketing betyder helt kort indholdsbaseret markedsføring.

I bund og grund handler det om at dele ud af sin viden - uden at forvente noget igen. Dette bidrager også til det, man kalder “thought leadership”, hvor man gennem indhold “beviser” sin ekspertstatus inden for et bestemt område.

Det kan virke en smule på hovedet at give sin viden væk gratis og dele ud af de guldkorn, der bidrager til virksomheden eksistensberettigelse, men det giver faktisk god mening. For det kan godt være, at du deler viden, der gør modtageren i stand til at løse udfordringer selv (f.eks. "sådan laver du en content marketing strategi"), men du skaber samtidig en ekspertstatus for dig selv. Herigennem skabes der tillid til jer som virksomhed og jeres evne til at udføre opgaven.

Du markedsfører altså dig selv som specialist, deraf 'thought leadership'.

Forskellen mellem paid media og content marketing

Modsat betalt annoncering (paid media), som er det man kalder en “push strategi”, hvor man målretter og “skubber” indhold ud til en specifik målgruppe, så er content marketing en “pull strategi”. Det vil sige, at du laver indhold med det formål at “trække” personer ind på for eksempel din hjemmeside.

Det er det vi kender som “leads”. Leads stammer fra organisk trafik. Det vil sige trafik, der opstår på “eget initiativ”, dog inspireret af indhold delt på diverse platforme. Man kan se det på den måde, at betalt markedsføring indeholder en direkte opfordring til handling (primært salg), mens content marketing lægger mere op til en længere relationsskabende proces igennem inspiration.

Læs mere om betalt annoncering her

Derudover koster betalt annoncering selvfølgelig penge, mens content marketing er gratis i kroner-ører. Til gengæld kan det være tidskrævende, så det kræver, at man har de fornødne ressourcer internt til at planlægge og udarbejde godt materiale. Dette kan selvfølgelig også outsources til en ekstern part.

Del indhold på relevante platforme

Ikke nok med, at dit indhold skal være relevant og værdiskabende for målgruppen, så er det også helt essentielt, at du sætter dig ind i, hvor målgruppen befinder sig. Og desuden finder ud af, hvordan man kommunikerer på de forskellige platforme.

Læs også vores indlæg om digital kommunikation på sociale medier

De sociale medier spiller en stor rolle i content marketing, da disse giver dig en platform at kommunikere på - typisk til personer, der allerede følger din virksomhed.

Derfor er målet at skabe værdi for målgruppen via relevant indhold. Afhængig af målgruppen kunne det være indlæg som dette med tips til digital marketing. Dette kommer selvfølgelig også an på jeres specialeområder.

Hvad kan man bruge content marketing til?

Der er flere fordele ved at bruge indholdsbaseret markedsføring i sin overordnede digitale strategi. Først og fremmest bidrager det til din digitale synlighed og din brandværdi.

Desuden elsker søgemaskiner som Google kvalitetsindhold. Og der er rig mulighed for at optimere sit indhold, så man kommer til at ligge øverst på for eksempel Google. Det handler bl.a. om at bruge de rigtige søgeord og “besvare” de ting, målgruppen søger på.

Læs vores basis guide til SEO lige her

Ved at dele indhold på sociale medier, kan du også få flere besøgende på din hjemmeside (organisk trafik).

Når modtageren så er kommet ind på din side, kan du tilbyde yderligere relevant indhold til vedkommende. Her giver det god mening at linke til andre sider eller lave en pop-up på siden med det man kalder “gated content”. Gated content er stadig gratis i den forstand, at man ikke skal betale penge for at få adgang til det. Til gengæld betaler brugeren med informationer, f.eks. sin e-mail adresse eller sit telefonnummer.

Igennem denne model har du nu fået informationer, som du kan bruge til at konvertere den organiske trafik til kundeemner. Man kan for eksempel lave et automatiseret mailflow til alle brugere, som har downloadet noget bestemt indhold (f.eks. en guide). På den måde får man taget kontakt, og derefter starter den egentlige relation.

Læs mere om e-mail marketing i dette blogpost: Få succes med din e-mail marketing strategi

OBS! Der er nogle juridiske begrænsninger du skal være opmærksom på. Du må kun anvende personlige informationer om en bruger, hvis vedkommende har godkendt det. Det vil man typisk gøre ved at klikke en boks af i pop-uppen. Har din modtager ikke godkendt dette, kan du ikke kontakte dem på lovlig vis, og dermed er informationen ubrugelig.

Content marketing er et godt sted at starte, men på sigt kan det give mening at udvide sin markedsføring med en mere målrettet indsats. Her kan man benytte data fra det organiske indhold på bl.a. sociale medier og hjemmesiden til at lave målrettet annoncering. Dermed rammer man målgruppen på de rigtige interesser og behov.

Brug for hjælp til at udtænke en content marketing strategi? Eller måske vi kan hjælpe dig med at udforme indhold til dine sociale medier og analysere data? Uanset, hvad dine behov er, tager vi gerne et uforpligtende møde med dig. Du kan kontakte os lige her.

del din nye viden:

Facebook
Linkedin
Twitter

RELATERET CONTENT

CASES & BLOGINDLÆG

Vækstmidler: hvad er det og hvad skal jeg bruge det til?

22. september 2021
Vækstmidler kan sætte skub i forretningen og den digitale udvikling. Vi hjælper dig gerne med at finde hoved og hale i de forskellige muligheder, der […]

Digital kommunikation - sådan gør du

18. august 2021
I den digitale verden er der plads til alle. Eller er der? Det korte svar er ja, men det lange svar er nej. For selvom […]
1 2 3 9

Tokerød Plus A/S

Egebæksvej 2
5000 Odense C
CVR: 38323806
Tlf: 71992954
Privatlivs- og cookiepolitik

Skal vi starte dialogen?

Vi starter gerne dialogen – vi skal bare bruge dit navn og telefonnummer. Vi lover at ringe til dig, så vi sammen kan tage en snak om hvorvidt, vi kan hjælpe med at understøtte din forretning i et partnerskab.