Logo

Hvad er betalt annoncering?

19. februar 2021

Hvad er betalt annoncering? Og hvad skal man bruge det til? I dette blogindlæg får du de helt grundlæggende fordele ved betalt annoncering, og hvad du kan bruge det til + nogle tips til at komme i gang.

Hvad er betalt annoncering?

Betalt annoncering er et effektivt markedsføringsværktøj, hvis man forstår at udnytte dets muligheder. Kort og godt handler det om at etablere en mere målrettet markedsføring, der giver resultater, fører til salg og ikke mindst øger kendskabsgraden til din virksomhed. Dermed kan betalt annoncering både være godt for din forretning og dit brand.

Den betalte del handler grundlæggende om, at du betaler for at få resultater. Du betaler altså for de annoncer (eller Ads), som du sender ud til dine målgrupper. Annonceringen kan ske på mange forskellige platforme, men i dette indlæg vil vi primært behandle de digitale platforme.

Hvad koster betalt annoncering?

Det korte svar er, at prisen varierer alt efter branche, platform og konkurrence. Prisen følger typisk udbud og efterspørgsel. Når det så er sagt, afhænger prisen selvfølgelig også af dit budget og din målsætning.

Ved traditionelle annoncemedier (f.eks. radio, avis, TV) vil prisen typisk være fastlagt på forhånd. Du betaler for eksempel for at få en annonce i avisen uden at vide, hvilket output det giver. Derfor kan det være en stor fordel at lave betalt annoncering på digitale platforme, hvor man i højere grad betaler for de resultater man får (f.eks. ved PPC, Pay Per Click og CPC, Cost Per Click). Dermed bliver annonceringen mere kosteffektiv.

Hvad skal man bruge betalt annoncering til?

Målrettet markedsføring. Kort fra tanke til handling. Som vi nævnte i indledningen er betalt annoncering et genial måde at få nye kunder på. Hvis annonceringen er målrettet korrekt vel at mærke.

Vores tips til at komme i gang med betalt annoncering:

  • Vær klar om din målsætning. Hvad vil du opnå? Antal leads, konverteringer mv.
  • Specificér din målgruppe så meget som muligt
  • Overvej hvordan du vil finansiere det (fast eller løbende)

Der er dog også stor gevinst i at kombinere betalt annoncering med organisk content marketing, søgeordsoptimering og e-mail marketing, hvor man deler indhold ud til sine følgere for bl.a. at få mere organisk trafik på hjemmesiden, flere abonnenter til sit nyhedsbrev osv.

Læs også vores blogpost: Sådan opnår du succes med din e-mail marketing strategi

Typisk vil man faktisk opleve størst værdi ved at starte med den organiske markedsføring og derefter målrette sin annoncering baseret på data.

Hvad er fordelene ved betalt annoncering?

Du kan målrette dine annoncer til meget specifikke målgrupper. For eksempel kvinder i alderen 25-30 år, som bor i Hovedstadsområdet og har besøgt hjemmesiden inden for de seneste 30 dage uden at købe noget.

Du kan tracke (tracking), hvor dine leads kommer fra ved hjælp af et calltracking software, f.eks. Google Analytics. Det betyder, at du får et større indblik i, hvor mange leads du får for dine annoncepenge. Og dermed også, hvad hvert lead har kostet. Ønsker du at tracke hele brugerrejsen, er dette også en mulighed.

Læs mere om dette i vores blogpost: Den digitale kunderejse

Digitale annoncer har den helt store fordel, at de er klikbare (clik-ability). Det betyder, at der bliver kortere fra annoncen til den ønskede handling, f.eks. køb. Din målgruppe bliver altså ledt direkte ind på den tiltænkte side, når de klikker på annoncen.

  • Mange gør for eksempel telefonnumre klikbare på hjemmesiden, så der er kortere fra tanke til handling. Simpelthen, fordi det er nemmere.
  • Andre eksempler kunne være en Facebook-annonce fra en tøjvirksomhed, der opfordrer målgruppen til at købe de nyeste trends. Forbrugeren ledes direkte ind på salgssiden for det pågældende stykke tøj med et enkelt klik.

Fordelene afhænger dog af, at du er synlig på de rigtige platforme, og ikke mindst de rigtige øjeblikke, hvor forbrugeren er disponible for handling (f.eks. salg).

Hvor kan man lave online annoncering?

Der er mange muligheder, når det kommer til betalt annoncering på de digitale platforme. Særligt de sociale medier som LinkedIn og Facebook bruges i flæng af virksomheder. Der er dog også mange andre muligheder, som kan være relevante for din virksomhed, bl.a. Instagram, Snapchat og Youtube.

Det handler helt konkret om at ramme sin målgruppe, hvor de befinder sig. Så start med at undersøge din målgruppe, og hvilke platforme de befinder sig på. Hvis din primære målgruppes favorit er Instagram, så giver det ingen mening at poste penge i en LinkedIn-kampagne - og omvendt.

Hurtigt overblik over nogle af dine muligheder for betalt annoncering:

  • Annoncering på sociale medier (Facebook, Instagram, Snapchat, LinkedIn, Twitter m.fl.)
  • Youtube annoncering
  • Influencer marketing
  • Søgemaskineannoncering (Google Ads)

Jeg vil gerne hurtigt i gang med betalt annoncering, men har brug for hjælp!

Vores team står altid klar til at hjælpe med at udarbejde en god strategi for jeres kampagner og målsætninger. Vi arbejder for at lave de mest kosteffektive løsninger, så du får mest værdi for pengene.

del din nye viden:

Facebook
Linkedin
Twitter

RELATERET CONTENT

CASES & BLOGINDLÆG

Vækstmidler: hvad er det og hvad skal jeg bruge det til?

22. september 2021
Vækstmidler kan sætte skub i forretningen og den digitale udvikling. Vi hjælper dig gerne med at finde hoved og hale i de forskellige muligheder, der […]

Digital kommunikation - sådan gør du

18. august 2021
I den digitale verden er der plads til alle. Eller er der? Det korte svar er ja, men det lange svar er nej. For selvom […]
1 2 3 9

Tokerød Plus A/S

Egebæksvej 2
5000 Odense C
CVR: 38323806
Tlf: 71992954
Privatlivs- og cookiepolitik

Skal vi starte dialogen?

Vi starter gerne dialogen – vi skal bare bruge dit navn og telefonnummer. Vi lover at ringe til dig, så vi sammen kan tage en snak om hvorvidt, vi kan hjælpe med at understøtte din forretning i et partnerskab.