Logo

Få en datadrevet forretning med data tracking

10. august 2021

Vi anbefaler alle at arbejde ud fra en datadrevet strategi. Her er data tracking et godt værktøj. Hvad er det målgruppen efterspørger? Hvad er deres interesser? Og hvordan kan vi optimere vores indhold, vores markedsføring, vores hjemmeside, brugerrejsen mv. jf. disse data?

Hvad er data tracking? Hvad er trackere?

Data tracking handler om at indsamle, identificere og kategorisere individuelle data, der kan indgå i en dataanalyse, særligt ift. brugeradfærd. Formålet med at tracke brugeradfærd er at forstå brugerne, men også at optimere og handle på baggrund af brugernes adfærd.

Overordnet kan man sige, at der er to dele i data tracking, hvor vi i denne artikel primært dykker ned i førstnævnte:

1) de værktøjer virksomheder bruger til at indsamle og organisere data, og
2) den etiske ramme for data, der skal beskytte brugernes privatliv og data. I Danmark har vi særligt fokus på GDPR (persondataloven), hvorfor det er vigtigt at have dette i mente.

En tracker er en digital sporingsenhed, som kan bestemme hvor elementer (og brugere) befinder sig. Dette gør sig både gældende med geografisk stedbestemmelse, som man ser det ved for eksempel biler, men også online, hvor der er tale om digitale placeringer.

Hvorfor er data tracking vigtigt?

Data og viden om brugeradfærd er essentielt, når man driver forretning, både i analoge og digitale sammenhænge. Data tracking er en genial metode til at opnå indgående indsigt i brugernes adfærdsmønstre online, herunder også indsigt i pain points og interesseområder.

Der hvor det særligt giver mening, er i den digitale markedsføring, hvor brugerne i høj grad har magten, og hvor konkurrencen er høj, men også for hjemmesiden og webshop er det relevant.

I den forbindelse giver det mening at lave et dashboard, der visualisere kernetal, så du hele tiden kan føre datadrevet forretning. Det kan du f.eks. gøre i Google Data Studio (det er gratis), som kan opdateres i realtid.

Hvilke data skal jeg indsamle?

Alle data kan i og for sig være interessante, men nogle er mere relevante end andre. Hvilke, der er relevante for lige netop din forretning, kan variere.

Derfor er det en god idé at lave en plan for sin data tracking. Dette specificerer, hvilke data, der er interessante og hvorfor, men konkretiserer også i hvilke situationer sådanne data skal indsamles og med hvilken metode.

For at specificere, hvad du gerne vil vide om brugerne, så kan du bruge nogle mere åbne spørgsmål:

  • Anskaffelse (acquisition): Hvilke platforme er bedst til at få flere nye brugere?
  • Tragten (activation funnel): Hvor i salgstragten falder folk fra?
  • Fastholdelse (retention): Hvordan reducerer vi antallet af kunder, der falder fra? (churn rate)

Mere målrettede spørgsmål kunne være:

  • Hvad er vores customer lifetime value?
  • Hvordan kan vi forbedre vores activation funnel? Er der steder, som kan optimeres ud fra ovenstående?
  • Hvilket indhold reagerer målgruppen bedst på? Og hvor er konverteringsraten højst?

Man kan med fordel lave A/B splittest for at undersøge, hvad der virker bedst på den enkelte målgruppe. Dette kan give brugbare data, der kan styrke målretningen yderligere. Man tester typisk på to ting, hhv. visuelt materiale og overskrift (link headline).

Når du har defineret, hvad du gerne vil vide mere om, så skal der laves en liste over, hvilke måleenheder, der skal måles på for at få svar på spørgsmålene. Dette er afgørende for, hvordan du tracker dine data.

Brug for hjælp til at komme i gang? Vi tager gerne en uforpligtende snak om dine ønsker og muligheder.

del din nye viden:

Facebook
Linkedin
Twitter

RELATERET CONTENT

CASES & BLOGINDLÆG

Vækstmidler: hvad er det og hvad skal jeg bruge det til?

22. september 2021
Vækstmidler kan sætte skub i forretningen og den digitale udvikling. Vi hjælper dig gerne med at finde hoved og hale i de forskellige muligheder, der […]

Digital kommunikation - sådan gør du

18. august 2021
I den digitale verden er der plads til alle. Eller er der? Det korte svar er ja, men det lange svar er nej. For selvom […]
1 2 3 9

Tokerød Plus A/S

Egebæksvej 2
5000 Odense C
CVR: 38323806
Tlf: 71992954
Privatlivs- og cookiepolitik

Skal vi starte dialogen?

Vi starter gerne dialogen – vi skal bare bruge dit navn og telefonnummer. Vi lover at ringe til dig, så vi sammen kan tage en snak om hvorvidt, vi kan hjælpe med at understøtte din forretning i et partnerskab.