Logo

Tokerød Plus satser på det tyske marked

9. juni 2021

Det næste stykke tid vil Tokerød Plus udforske det tyske marked i forbindelse med en langsigtet indtræden, for at hjælpe digitaliseringen på vej i landet.

De nordiske lande er generelt meget langt fremme i forbindelse med digitalisering. Men man skal ikke længere sydpå fra den danske grænse end Tyskland, før digitaliseringskurven knækker. Faktisk mener hele 60% af tyskerne ikke, at deres virksomhed er nævneværdigt digitaliseret. Det står klart efter en undersøgelse udarbejdet af Dansk-Tysk Handelskammer.

I Danmark har coronapandemien for alvor vist de sidste virksomheder, hvor vigtigt en digital tilstedeværelse er. Mens coronakrisen har ført til de første indledende tanker for digitalisering helt generelt blandt de tyske virksomheder.

Tyskland har lang vej endnu, men der er potentiale

Tokerød Plus har de sidste mange måneder intensivt analyseret det tyske marked for at finde ud af, om de tyske virksomheder er parate til at gennemgå en digital transformation. Og det er tyske Ramona Etzel, der har stået i spidsen for den hidtidige indsats.

De sidste par måneder har jeg analyseret det tyske marked, for at se hvor parate de er over for en digital omstilling. Med min tyske baggrund har jeg haft mine antagelser, men igennem mit arbejde med markedsanalyserne har jeg lært, at de faktisk er en del længere, end hvad jeg først troede.

Her har coronakrisen helt sikker også spillet ind, fortæller Ramona Etzel og fortsætter:

Nu er jeg nået til den del, hvor alt det praktiske skal på plads. Derefter skal vi i gang med at række ud til de tyske virksomheder og hjælpe dem godt i gang med digitalisering, for der er stadig et godt stykke vej.

Selve processen blev indledt for at teste vandene i Tyskland. Finde ud af, hvor parate og digitalt modne, de er, i forhold til, hvor Tokerød Plus skal gribe opgaven an. Og Harald Tokerød har foruden sit eget kendskab til landet og kulturen via sit arbejde for BMW, fået svar på de spørgsmål, han havde forud for Ramonas arbejde.

Det har været med en enormt struktureret og analytisk tilgang til opgaven, at Ramona det sidste stykke tid har udforsket det tyske marked for, hvordan vi bedst og sikrest træder ind på det. Hun er jo fra Tyskland selv, så der har fra start af været en klar fordel i hendes kendskab til landet, kulturen og selvfølgelig, at hun snakker sproget flydende.

Erfaring bliver nøglen til succes på det tyske marked 

At skulle træde ind på det tyske marked og hjælpe de tyske virksomheder med at gennemgå en digital transformation bliver ikke let, men heller ikke umuligt. Harald Tokerød, stifter og partner i Tokerød Plus, glæder sig til udfordringen. For digitalisering er mere end blot en digital tilstedeværelse.

Digital transformation er en disciplin, som Tokerød Plus har specialiseret sig igennem flere år. Og hertil hører blandt andet optimering af arbejdsprocesser, adfærdsændring, udfordring af traditioner og vaner, digitale strategier og uddannelse og oplæring af ansatte i de nye arbejdsgange og tænkeprocesser.

Det bliver helt sikkert en udfordring. For der er kulturelle forskelle, og så er de et helt andet sted i forbindelse med digitalisering i kontrast til det danske marked, som vi har arbejdet med i flere år.

Det bliver hårdt arbejde, men der er også skruet helt op for Harald Tokerøds forventninger og ambitioner.

Men jeg er sindssygt spændt. Jeg har meget store forventninger til den her proces, og som virksomhed har vi altid haft ambitionen om at træde ind på det tyske marked. For mig har det bare været et spørgsmål om tid.

Den første del af indsatsen er godt igang, med stiftelse af et tysk datterselskab, etablering af kontor i Tyskland og kvalificerende dialog med de første tyske kunder. Men her har Tokerød Plus den fordel, at virksomheden allerede tæller en håndfuld internationale kunder, der både kender til og befinder sig på det tyske marked.

del din nye viden:

Facebook
Linkedin
Twitter

RELATERET CONTENT

CASES & BLOGINDLÆG

Tokerød Plus har vokseværk: Opruster på mennesker

15. oktober 2021
Tre nye ansigter er for nyligt blevet præsenteret i Tokerød Plus. Tre personligheder, karakterer, erfaringer, der skal hjælpe virksomheden mod nye mål. Tilbage i juni […]

Tokerød Plus vil styrke elevers faglige selvtillid med digital lektiehjælp

28. juli 2021
Sammen med folkeskolelærer Kasper Andersen har Tokerød Plus skabt platformen dinlektiehjælp.dk. Her kan folkeskoleelever og gymnasieelever få lektiehjælp fra undervisere, skolelærer og topstuderende uden fysisk […]
1 2 3 8

Tokerød Plus A/S

Egebæksvej 2
5000 Odense C
CVR: 38323806
Tlf: 71992954
Privatlivs- og cookiepolitik

Skal vi starte dialogen?

Vi starter gerne dialogen – vi skal bare bruge dit navn og telefonnummer. Vi lover at ringe til dig, så vi sammen kan tage en snak om hvorvidt, vi kan hjælpe med at understøtte din forretning i et partnerskab.