Logo

Roskilde Festival giver scenen tilbage til kunstnerne via augmented reality

26. januar 2021

Coronavirus tog scenen fra en hel generation af musikere, der stod på tærsklen til gennembruddet. Nu kickstarter Roskilde Festival kampagnen ’Sounds Like Roskilde’ som giver scenen tilbage til kunstnerne gennem augmented reality og 3D teknologi i tæt samarbejde med Tokerød Plus. 

”Vi håber, at vores deltagere vil hjælpe med at give kunstnerne den opmærksomhed, de fortjener.” Udtaler Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén

AR-koncerter til selvisolationen
En ny koncert-app, som nu er ude i både Apple Appstore og Google Play Store, tilbyder helt nye liveoptrædener med otte navne fra vækstlagsprogrammet. Gennem augmented reality-teknologi kan alt blive til en scene, og med en smartphone kan man opleve koncerter i lige de omgivelser, man ønsker det.

Midt i den restriktionsramte virkelighed kan brugerne opleve nyindspillede live-performances med navne som Rune Bagge, Greta, Tuhaf og Ydegirl – på stuegulvet eller på køkkenbordet, i baggården eller på en scene, de selv har bygget i bogreolen.

Oplev selv koncerterne – du skal blot downloade app’en Sounds Like Roskilde på roskil.de/app

roskilde festival

Vinylbokssæt i begrænset oplag
Her i januar udkom vinylbokssættet ’Sounds Like Roskilde’ i 1.000 eksemplarer, hvor man kan lytte til musik af 38 upcoming kunstnere fordelt over fire orangefarvede vinylplader. Albummet gik nummer et på vinysalgshitlisten på blot én uge, og der er kun ganske få eksemplarer tilbage. Hele overskuddet fra salget går direkte til kunstnerne.

Skal sikre kunstnerisk bæredygtighed
Roskilde Festival har i årevis fokuseret på kunstnerisk bæredygtighed. Festivalen har som erklæret mål at styrke kunstens position i samfundet og støtter aktivt de kunstneriske vækstlag ved at stille festivalen til rådighed for nye kunstneriske møder, formater og eksperimenter.

Læs mere om vinyl-bokssættet på roskil.de/vinyl

Kampagnen ’Sounds Like Roskilde’ er blevet til med støtte fra Tuborg og Tuborgfondet.

Appen ’Sounds Like Roskilde’ er udviklet i samarbejde med digital transformation partner Tokerød Plus og investeringsfirmaet Get Sjit Done.

del din nye viden:

RELATERET CONTENT

CASES & BLOGINDLÆG

Tokerød Plus vil styrke elevers faglige selvtillid med digital lektiehjælp

28. juli 2021
Sammen med folkeskolelærer Kasper Andersen har Tokerød Plus skabt platformen dinlektiehjælp.dk. Her kan folkeskoleelever og gymnasieelever få lektiehjælp fra undervisere, skolelærer og topstuderende uden fysisk […]

Bjarne Egedesø vælger Tokerød Plus som digital transformation partner

26. juni 2021
Bjarne Egedesø A/S har mere end 70 års erfaring inden for cykelbranchen, og nu er de klar til at indtage de næste 70 år i […]
1 2 3 8

Tokerød Plus A/S

Egebæksvej 2
5000 Odense C
CVR: 38323806
Tlf: 71992954
Privatlivs- og cookiepolitik

Skal Vi Starte Dialogen?

Vi starter gerne dialogen – vi skal bare bruge dit navn og telefonnummer. Så lover vi at ringe til dig, så vi sammen kan tage en snak om hvorvidt vi kan hjælpe med at understøtte din forretning i et partnerskab.

Følg os på