Logo

Ny satsning kræver store armbevægelser

22. juni 2021

Det kræver mere end markedsanalyser at træde ind på et nyt marked. Derfor er en af de nyeste tiltrædelser i Tokerød Plus, Claus Møller, der skal hjælpe med den strategiske del.

Som I måske har læst i vores seneste nyhed her på siden, så har Tokerød Plus valgt at træde ind på det tyske marked for at hjælpe de tyske virksomheder i gang med digitalisering. Vores fokus har indtil videre været på analyser og vurderinger af, om markedet er klar til at gennemgå en digital transformation.

Det har vi som nævnt fået hjælp til af Ramona Etzel. Men hun er ikke det eneste nye ansigt i virksomheden med fokus på Tyskland. Til den mere strategiske del af arbejdet, er Claus Møller indtrådt i vores Team Strategi som Senior Digital Strategi Rådgiver. Her kommer han ind med erfaring som blandt andet CCO i UNIGgardin og Head of Commercial Processes i Dansk Supermarked Group.

Harald Tokerød, stifter og partner i Tokerød Plus, har længe set det som et spørgsmål om tid, før virksomheden tog det første spadestik:

Vi har gearet organisationen til at træde ind på det tyske marked, da vi nu har et team, der kan dedikeres til processen og det arbejde, der skal laves. Vi får en uvurderlig erfaring i Claus og Ramona, som begge har stor interesse for og knowhow om det tyske marked.

Og den erfaring som Claus Møller har, er ikke bare allemandseje. Han har nemlig arbejdet i Tyskland for Lidl og blandt andet været konsulent for Siemens.

Claus skal byde ind med strategisk rådgivning med respekt for det menneskelige og organisatoriske, men med fokus på teknologi. Så på den måde kan han hjælpe de tyske kunder med behovsafklaring og lægge en digital strategi frem mod en digital transformation.

Digital transformation handler om mennesker

Claus Møller har flere års erfaring med tysk virksomhedskultur. Det har han blandt andet fra sin erfaring med Siemens og Lidl, men også i forbindelse med arbejde om import af tyske varer fra tyske producenter. Alt arbejde har været med henblik og fokus på at transformere den eksisterende forretning både strategisk og digital. En meget passende baggrund for det arbejde, han nu skal udføre for Tokerød Plus.

Jeg har blandt andet arbejdet med Digital Asset Management, Product Information Management, organisationsudvikling, Forandringsledelse, Markedsstrategier og meget andet. Og jeg elsker tyske virksomheder. Markedet er spændende og skalaen for potentialet er kæmpestor.

Med hans store erfaring fra både det tyske og danske arbejdsmarked, er Claus helt klar over de styrker og svagheder fra begge lande, som de to arbejdskulturer kan udnytte.

Vi kan lære enormt meget af den tyske vilje til effektivitet. Og de tyske virksomheder kan lære meget af vores digitale modenhed ved at tænke digital først. Men de kan også lære meget af den måde, vi gør tingene simpelt på. Personligt glæder jeg mig til det her multikulturelle samarbejde og få det til at gå op i en højere enhed.

En af svaghederne ved tyske virksomheder, ifølge Claus, er at de gerne vil lave det hele på den halve tid. Og dette bliver ofte en for stor mundfuld for dem. Men han går til arbejdet med respekt for det udgangspunkt, de tyske virksomheder kan have, små som store. Om det så er ingen netværksdækning, eller at de ikke kan se skoven for bare træer, fordi der simpelthen er så mange muligheder, at det er svært at vælge. Her glæder han sig til at dele sin erfaring og hjælpe dem med at finde de rigtige muligheder.

Udover at skulle hjælpe til med den strategiske udrulning på det tyske marked, skal Claus Møller også indover allerede eksisterende kunder i Tokerød Plus inden for digital strategi

Hvad betyder det for vores danske kunder?

Vi har længe ville udforske mulighederne i Tyskland, men når det så er sagt, så skal det ikke være på bekostning af vores eksisterende kunder i Danmark.

Fordelen ved at undersøge det tyske marked kommer ikke kun os til gode. Tyskland er Danmarks største samarbejdspartner, og mange af vores nuværende kunder arbejder allerede internationalt, mens andre har ambitioner om samme. Dermed kan det være lige så givtigt for vores nuværende kunder, fordi det giver os en hel anden “hjemmebanefordel”, når vi også begår os i nabolandet.

Det handler om tryghed, og det forstår vi godt. Men vi er kommet for at blive.

Vi har stadig meget fokus på at sætte mennesker før tech. Derfor skal der heller ikke herske nogen tvivl om, at vores danske kunder fortsat vil have vores opmærksomhed. Det er trods alt dem, der har været med til at gøre os til dem vi er i dag. Og det er vi evigt taknemmelige for.

Hvad betyder det for virksomheden?

Tokerød Plus er vokset meget de seneste år - både økonomisk og i mennesker, og vi udvikler os hele tiden. Derfor giver det god mening at kigge mod vores naboer i syd.

Vi har oprettet et datterselskab i Tyskland, men derudover kommer virksomheden til at køre som normalt. Vi vil fortsat have rødderne plantet solidt i den fynske muld - og fokus på at gøre digitalisering tilgængelig for alle, på alle niveauer.

Vi har samlet en stærk kerne, som skal agere kontaktpersoner for vores tyske kunder, hhv. Ramona Etzel og Claus Møller. Og Harald vil, som ved alle andre kunder, også spille en rolle for vores tyske kunder og være frontperson for Tokerød Plus som brand.

Tiden vil vise om satsningen er givtig for Tokerød Plus, men vi ser frem til en lærerig proces.

del din nye viden:

Facebook
Linkedin
Twitter

RELATERET CONTENT

CASES & BLOGINDLÆG

Tokerød Plus har vokseværk: Opruster på mennesker

15. oktober 2021
Tre nye ansigter er for nyligt blevet præsenteret i Tokerød Plus. Tre personligheder, karakterer, erfaringer, der skal hjælpe virksomheden mod nye mål. Tilbage i juni […]

Tokerød Plus vil styrke elevers faglige selvtillid med digital lektiehjælp

28. juli 2021
Sammen med folkeskolelærer Kasper Andersen har Tokerød Plus skabt platformen dinlektiehjælp.dk. Her kan folkeskoleelever og gymnasieelever få lektiehjælp fra undervisere, skolelærer og topstuderende uden fysisk […]
1 2 3 8

Tokerød Plus A/S

Egebæksvej 2
5000 Odense C
CVR: 38323806
Tlf: 71992954
Privatlivs- og cookiepolitik

Skal vi starte dialogen?

Vi starter gerne dialogen – vi skal bare bruge dit navn og telefonnummer. Vi lover at ringe til dig, så vi sammen kan tage en snak om hvorvidt, vi kan hjælpe med at understøtte din forretning i et partnerskab.