Logo
rosta
klient
ROSTA
leverancer
 • Custom wordpress hjemmeside
 • Brugervenlig backend
 • Konceptudvikling
 • Wireframes
 • UI design
 • UX design
teknologier
 • Custom Wordpress CMS
 • Javascript
 • PHP
 • jQuery
 • CSS
vil du vide mere?
Thomas Eriksson
Projektansvarlig
thomas@tokeroedplus.com

Nøgletal

920

%

Stigning i besøgende på websitet

800

%

Stigning i tid brugt på sitet

650

%

Stigning i leads per måned

Tokerød Plus styrker salget hos verdensomspændende virksomhed: Slår historisk rekord med digitale løsninger

ROSTA er verdenskendt for sine industrikomponenter. For at bevare sin verdensførende position på markedet, vil den internationale virksomhed fordoble sin omsætning inden år 2025. Sammen med Tokerød Plus har ROSTA oprustet virksomhedens digitale setup, hvilket har resulteret i, at ROSTA i dag har den største omsætning i 70 år.

Double-click to edit link text.

leverancer & teknologier

leverancer
 • Custom wordpress hjemmeside
 • Brugervenlig backend
 • Konceptudvikling
 • Wireframes
 • UI design
 • UX design
teknologier
 • Custom Wordpress CMS
 • Javascript
 • PHP
 • jQuery
 • CSS
Læs mere
Læs mindre

Et lead er en potentiel kunde, som er værd at jagte, hvis man vil styrke sit online salg. Men de digitale jagtmarker kan være en mørk tåge af overskuelighed, hvis man ikke har fokus på sine medarbejder og arbejdsrutiner. Sådan lyder det fra marketingschefen hos ROSTA.

Mange tror, at digitalisering er et spørgsmål om teknologi. Men det er i lige så høj grad en kulturændring, der skal ske internt i virksomheden. Digitalisering handler om mennesker, fortæller han.

ROSTA er verdenskendt for sine industrikomponenter, der bliver brugt til affjedring i alt fra fødevareindustrien til legepladser. Udover at ROSTA vil forsvare sin verdensførende position på markedet, så har den internationale virksomhed samme mission som alle andre virksomheder. De vil vækste. Da ROSTA ligger spredt ud over hele kloden, vil ROSTA vækste ved at styrke sit digitale setup i forhold til onlinesalg.

Men ROSTA blev ligesom mange andre virksomheder og organisationer ramt af digitaliseringsskræk. Den overvandt de, og nu har de den største omsætning i firmaets historie.

Digitalisering er vaner

Selvom ROSTA havde en hjemmeside, var den ifølge marketingschefen kun brugbar for kunder, der kender firmaet og produkterne. Den blev primært brugt som et digitalt katalog, medarbejderne slog op i for at finde tekniske informationer om ROSTA-produkterne. På trods af at hjemmesiden havde et CRM-system, der er beregnet til at holde kontakten med kunderne, så boede kundeforespørgsler, salgsaftaler og kundekontakter i salgsmedarbejdernes personlige notesbøger, excel-ark og mailkorrespondancer

Det manglende overblik ville den nyligt tiltrådte marketingschef sætte en stopper for. Han ville digitalisere ROSTAs interne arbejdsprocesser og give virksomhedens hjemmeside et ansigtsløft. Men de nye digitale tanker gav utryghed i medarbejdermaskineriet.

Folk har gjort ting på en bestemt måde i over 40 år. Det har fungeret godt for dem. Derfor er det underligt for dem ikke at skrive ting i hånden, måle på nye tal og notere ting ind i nye systemer. Så der kom noget brok, lyder det fra marketingschefen, der fortæller, at det at digitalisere ROSTA er et kæmpe kulturelt skift i virksomhedens historie, som medarbejdere skal være med på, for at virksomheden kan vækste.

Medarbejdernes digitaliseringsskræk var derfor en intern trussel for virksomhedens videre udvikling.

Med behovet i fokus

Da ROSTA valgte at indgå i et samarbejde med Tokerød Plus, gik de sammen i gang med at undersøge medarbejdernes behov og arbejdsvaner.

Hos Tokerød Plus fik vi ikke bare en produktlevering efterfulgt af et farvel og tak. Vi har fået en strategisk partner, der sikrer os, at vi når vores mål på kort og lang sigt. Tokerød Plus hjalp vores folk med at ændre den negative tankegang ved hele tiden at fortælle os, hvordan digitaliseringen gør vores arbejdsdage lettere, fortæller han.

Sammen med Tokerød Plus har ROSTA kickstartet deres globale vækstrejse med en ny hjemmeside. Her er ROSTAs produkter inddelt i kategorier som fx brancherne produkterne bliver brugt samt problemstillinger komponenterne løser. Mange af komponenterne er præsenteret via animationer, så kunden kan se, hvordan komponenterne virker i praksis. Derudover har sitet fået en digital produktberegner, så kunden fx kan regne ud, hvor meget vægt en komponent kan tåle.

Slår historisk rekord

Selvom kunderne ikke kan bestille produkterne direkte fra hjemmesiden, fordi et salg af ROSTAs produkter altid kræver kyndig vejledning af ROSTAs ingeniørteam, så har ROSTAs kunder nu nemmere ved at udforske ROSTAs mange produktløsninger på den nye hjemmeside.

Efter at den nye hjemmeside blev lanceret, har ROSTA har tidoblet antallet af besøgende til hjemmesiden. Brugerne bruger 800 % længere tid på hjemmesiden end tidligere. Derudover er antallet af leads på sitet steget med 400 %.

ROSTA har slået omsætningsrekorden i firmaet 70 år gamle historie. Der er ingen tvivl om, at de digitale løsninger, som Tokerød Plus har leveret, har spillet en stor rolle i det. Vi kan tydelig se en direkte sammenhæng mellem vores vækst og forbedringen af vores digitale setup, fortæller han.

Tidsbesparende og fremtidssikret

Udover at hjemmesiden er en ny butiksrude til kunderne, så er den også en opgradering af ROSTAs interne arbejdsflow.

Alt kommunikation med kunden foregår nu via et CRM- system på hjemmesiden. Udover at CRM-systemet automatisk sender kundeleads videre til de enkelte salgsmedarbejdere i de forskellige lande, så fodrer den også medarbejderen med alle oplysninger om kundens virksomhed samt færden på hjemmesiden.

Hver salgsmedarbejder sparer 4 timer om ugen, som de før brugte på at indtaste oplysninger i manuelt ind i systemet. Fremfor at bruge tiden på at rapportere om salg, bruger de nu tiden på at sælge. Og når du har 150 salgsmedarbejder globalt set, så begynder bankbalancen at tippe over på den gode side, lyder det fra marketingschefen der fortæller, at de nye digitale løsninger også er med til at fremtidssikre virksomheden.

Vi ved, hvad der foregår, fordi informationerne er samlet ét sted. Det er ikke et spørgsmål om, at der står noget i en notesbog et eller andet sted. Forlader en medarbejder virksomheden og der kommer en ny medarbejder til, kan vi hurtigt se vedkommendes rolle i virksomheden, afslutter han.

Tokerød Plus A/S

Egebæksvej 2
5000 Odense C
CVR: 38323806
Tlf: 71992954
Privatlivs- og cookiepolitik

Skal vi starte dialogen?

Vi starter gerne dialogen – vi skal bare bruge dit navn og telefonnummer. Vi lover at ringe til dig, så vi sammen kan tage en snak om hvorvidt, vi kan hjælpe med at understøtte din forretning i et partnerskab.